info@dansfabrieksilk.com

Renate Goossensen 

 

Renate Goossensen is 35 jaar waarvan zij al 29 jaar al dansend door het leven gaat.Het dansen begon al in 1990, Renate was toen zes jaar oud, en weet zich nog goed haar eerste dansvoorstelling te hebben gezien.Vanaf dat moment wilde ze maar 1 ding.

 

DANSEN!!

 

Moderne dans is voor Renate Goossensen een passie en om dat over te brengen aan de dansers vindt ze geweldig om te doen.Na zelf 11 jaar gedanst te hebben binnen een vereniging, heeft Renate de opleiding verenigingsleidster Jazzdans gevolgd. Hiervoor heeft zij haar diploma behaald en heeft 8 jaar lesgegeven aan verschillende groepen. Daar heeft zij mooie choreografieën gemaakt en gedanst en is Moderne Dans ontstaan in Ermelo.

 

In 2005 is Renate Goossensen afgestudeerd als vakdocent aan de dansopleiding te Heerenveen. Als afstudeerproject (Onderweg) stond ze samen met vele dansers in het bekende Radio Kootwijk. Dit is een hoogtepunt uit haar danscarrière.

 

Renate is in 2006 gaan lesgeven op de MBO Dansopleiding te Leeuwarden en heeft zij in 2011 Moderne Dans gegeven op de Utrechtse Dansacademie te Utrecht. (UDA)

Voor Renate was het een wens om een eigen dansschool te beginnen.

In 2011 is dit ook daadwerkelijk gebeurd Op 1 januari 2011 is DansFabriek S.I.L.K. een feit.

 

DansFabriek S.I.L.K. is naar Renate's eigen zeggen een droom die is uitgekomen.

 

Werken aan vernieuwende choreografieën, werken uit improvisatie en samen met de dansers op zoek naar nieuwe bewegingsvormen.

 

 

....Dans zoals niemand je ooit heeft zien dansen - Renate Goossensen